Idag blev det bröd

...Som bakades! Fantastiskt goda och enkla frallor med lite sesamfrön på toppen! Receptet har du här:
 
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 paket färsk jäst (50 gram)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk eller filmjölk att pensla med (valfritt)
  • 1 dl frön som vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor att strö över frallorna (valfritt)
  1. Med färsk jäst: smula jästen i en stor degbunke. Tillsätt och rör ut jästen i fingervarmt vatten (38 grader).
  2. Blanda i vetemjöl, olivolja och salt. Knåda till en fast deg.
  3. Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Dela degen i tre delar.
  7. Rulla ut till tre avlånga degbitar likt baguetter.
  8. Dela varje del i lite snett i förslagsvis 6 frallor till totalt 18 frallor. Vill du ha rundare finare frallor så rullar du varje del till en boll.
  9. Smörj en bakplåt med lite olja eller lägg på ett bakplåtspapper.
  10. Lägg frallorna på plåten med några cm mellanrum.
  11. Låt jäsa övertäckta 20 minuter.
  12. Valfritt är också att pensla frallorna med lite mjölk eller filmjölk. Vidare kan man strö över frön som vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor.
  13. Grädda frallorna i 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  14. Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.
 http://receptfavoriter.se/recept/enkla-frallor.html











Kom ihåg mig?


HannaVic logotype